Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ZDRAVILA

OBVESTILO VELETRGOVCEM Z ZDRAVILI, KI V MALO PRODAJO DISTRIBUIRAJO ZDRAVILA ZA UPORABO V VETERINARSKI MEDICINI

 

  • Registracija veletrgovcev z distribucijo zdravil v maloprodajo:

 

Vsi veletrgovci z zdravili, ki opravljajo dejavnost distribucije zdravil v veterinarske organizacije, so dolžni svojo dejavnost priglasiti na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), kot to določa 3. odstavka 52. člena Zakon o veterinarstvu (ZVet-1). V ta namen smo pripravili predlog obrazca (link), ki ga lahko uporabite pri vaši registraciji.

Vsebinske podatke iz obrazca, oziroma izpolnjeni obrazec posredujte na medmrežni naslov: zdravila.uvhvvr(at)gov.si

 

  • Poročanje o distribuciji zdravil v maloprodajo:

 

Veletrgovci z zdravili, ki izvajajo distribucijo zdravil za uporabo v veterinarski medicini v maloprodajo, so skladno s 24. členom Zakona o zdravilih (ZZdr-2), na UVHVVR, dolžni poročati o prometu zdravil na medmrežni predlogi, ki jo podpira aplikacija ZDPROM.

 

Aplikacija ZDPROM je dostopna na naslovu https://cis.uvhvvr.gov.si/zdprom/.

 

Aplikacija ZDPROM, za namen vnosa podatkov o prometu zdravil opravljen za leto 2017, je za uporabnike odprta od 29.05.2018 do vključno 08.07.2018.

 

Za pridobitev pravic za dostop do medmrežne aplikacije ZDPROM, mora bodoči uporabnik aplikacije izpolniti vlogo (obrazec - link) za dostop. Skenirano in izpolnjeno vlogo se predhodno posreduje na medmrežni naslov: zdravila.uvhvvr(at)gov.si. Original izpolnjena vloga se posreduje na naslov:

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin – Sektor za identifikacijo in registracijo in informacijske sisteme (SIRIS), Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

 

Za strokovno in tehnično pomoč v zvezi z vnašanjem poročil o prometu zdravil v medmrežno aplikacijo ZDPROM, smo pripravili posebna navodila o uporabi aplikacije (link), prav tako posredujemo tudi vzorec datoteke (link) za pripravo dokumenta za uvoz v aplikacijo.

 

V kolikor zgoraj navedena pomoč ne zadošča, smo vam na voljo preko spletnega naslova: zdravila.uvhvvr(at)gov.si