Skoči na vsebino

NAVODILA V ZVEZI S POTRDITVIJO VARNOSTNE IZJEME

Ob prijavi v CRPsi lahko sistem od vas zahteva potrditev varnostne izjeme. Postopek potrditve se med posameznimi internetnimi brkljalniki razlikuje. Za potrditev varnostne izjeme sledite navodilom v pdf dokumentu.

 

Če boste ravnali v skladu z zgornjimi navodili, pri prijavi ne bi smeli imeli težav.

Če ste sistemu dovolili, da si je zapomnil vaše geslo za dostop do CRPsi, je možno, da boste ob prijavi preko nove povezave imeli težave. V skladu z varnostnimi priporočili o ravnanju z gesli ni priporočljivo, da sistemu dovolite, da si zapomni vaše vstopno geslo, saj je s tem omogočen dostop drugim nepooblaščenim osebam. Predlagamo, da morebitno shranjeno geslo za dostop do CRPsi predhodno izbrišete iz sistema. Nekateri internetni brkljalniki omogočajo predhodni pregled shranjenih gesel in si jih lahko prepišete. Na spletni strani UVHVVR je objavljeno kratko navodilo za izbris shranjenih gesel v internetnem brkljalniku (glej sklop Portal Volos):
www.uvhvvr.gov.si/si/registri_obrazci_in_spletne_aplikacije/identifikacija_in_registracija_zivali/obrazci_in_navodila/
Posodobitev internenih brkljalnikov je zelo pogosta, zato je možno, da vizualni prikaz v navodilih ni več ustrezen, sam postopek pa praviloma ni spremenjen.