Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

CENTRALNI REGISTER PSOV

Centralni register psov CRPsi

 

CRPsi je spletna aplikacija, ki omogoča vodenje evidenc psov, lastnikov psov in lastništva, nadzor ali so lastniki psov v predpisanem obdobju cepili pse ter izvajanje kontrole psov ob ugrizu(preverjanje na steklino). Register omogoča tudi nadzor nad nevarnimi psi.

 

Register poleg vodenja evidenc o psih omogoča tudi statistično obdelavo podatkov za različne namene kot na primer pregled nad številom registriranih psov v Sloveniji, pregled nad številom psov po občinah, pregled nad številom cepljenih psov v različnih obdobjih in podobno.

 

Centralni register psov nima statusa javnega registra. Osebni podatki lastnikov psov niso prosto dostopni in se lahko uporabijo le v skladu z zakonsko določenim namenom. Poleg vodenja evidenc psov in lastnikov psov, je namen CRPsi tudi omogočanje nadzora nad izvajanjem rednih cepljenj in kontrole ob ugrizih.

 

Pravna podlaga

 

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin vodi Centralni register psov na podlagi 90. člena Zakona o veterinarskih merilih skladnosti (Ur. l. RS 93/2005, 90/2012-ZdZPVHVVR, 23/2013-ZZZiv-C). Upravni organ, pristojen za veterinarstvo, in pristojne veterinarske organizacije, pridobijo osebne podatke od lastnikov psov ter za potrebe preverjanja točnosti pridobljenih podatkov tudi iz Centralnega registra prebivalstva. Osebni podatki o lastniku in psu se obdelujejo za vodenje in vzdrževanje Centralnega registra psov ter za odločanje po zakonu, ki ureja zaščito živali in po zakonu, ki ureja veterinarska merila skladnosti.

 

Izpisi iz CRPsi

 


Informacije za uporabnike CPRsi

 

Uporabniki so s klikom na ikono preusmerjeni na spletno stran, ki vsebuje povezavo do aplikacije CRPsi, navodila za delo in tekoča obvestila v zvezi z njim.