Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

UŠESNE ZNAMKE

 

Štirioglate ušesne znamke

 

Ušesne znamke so rumene barve, štirioglate, velike najmanj 40 krat 20 mm. Na moškem delu ušesne znamke je natisnjena kratica MKGP in identifikacijska številka živali. Identifikacijska številka je sestavljena iz oznake države SI in šestmestne neponovljive številke.

  

Okrogle ušesne znamke (SIŠ)

 

Ušesne znamke so rumene barve, okrogle, premera najmanj 27 mm, ki je po vstavitvi v uho ni več mogoče ponovno uporabiti. Na moškem delu ušesne znamke mora biti natisnjena skupinska identifikacijska številka drobnice (SIŠ), ki je običajno sestavljena iz oznake države SI in zadnjih šest mest G-MID gospodarstva. Okrogle ušesne znamke so vezane na posamezno gospodarstvo in si jih mora vsako gospodarstvo  pravočasno priskrbeti za svoje potrebe.

 

Naročanje ušesnih znamk

 

Imetnik prašičev si mora zagotoviti ustrezno zalogo ušesnih znamk za označevanje drobnice. Zalogo znamk hrani na svojem gospodarstvu. Znamke imetnik naroča pri uradno evidentiranih dobaviteljih ušesnih znamk.