Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

VARSTVO ČEBEL

Cvetoča podrast v trajnih nasadih mora biti v času tretiranja s FFS, ki so za čebele nevarna, pokošena oziroma mora biti na drug način preprečeno, da bi jo FFS doseglo. Uporaba sistemičnih, čebelam nevarnih FFS, je prepovedana v času cvetenja gojenih rastlin. Uporaba kontaktnih, čebelam nevarnih FFS, je v času cvetenja gojenih rastlin dovoljena v nočnem času od dve uri po sončnem zahodu do dve uri pred sončnim vzhodom.

 

Za izvajanje tretjega odstavka 65. člena Uredbe 1107/2009/ES se zaradi varovanja čebel v Republiki Sloveniji na etiketi FFS, ki so nevarna za čebele, zahteva tudi uporaba grafičnega znaka narisane čebele iz Priloge 1 Uredbe o izvajanju ureb (ES) in (EU) o dajanju fitofarmacevtskih sredstev v promet (Uradni list RS, št. 5/15).

 

Grafični znak je sestavljen iz čebele črne barve na beli podlagi z rdečo obrobo v obliki kvadrata postavljenega na oglišče. Grafični znak obsega najmanj petnajstino površine etikete, vendar najmanjša površina ne sme biti manjša od 1 cm2. Znak se namesti na prvi strani etikete.

 

 

 

Pravilna uporaba FFS

 

 

 

Seznam čebelam nevarnih FFS

  

 

Nazaj