Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ELEKTRONSKA VLOGA

Na podlagi prvega odstavka 76. člena Uredbe (EC) 1107/2009 o dajanju fitofarmacevtskih sredstev (FFS) v promet je Evropska Komisija razvila enoten elektronski sistem, ki bo poleg obstoječe baze podatkov o aktivnih snoveh vsebovala tudi bazo podatkov o registriranih FFS v državah članicah ter vloženih vlogah za registracijo FFS in dovoljenja za FFS. Bazo so razvili z namenom, da se poenoti sistem poročanja in olajša dostopnost informacij, ki so jih države članice obvezne posredovati javnosti v skladu s 57. členom Uredbe (EC) 1107/2009.

 

Vse države članice so bile zaprošene, naj pošljejo nacionalne baze registriranih FFS Evropski Komisiji za prenos podatkov v EU bazo, ki se imenuje PPPAMS. 

 

Skozi PPPAMS se bodo v elektronski sistem postopoma vlagale vse vloge za registracijo FFS in vloge za dovoljenja. Elektronske vloge vlagajo vlagatelji, države članice pa spremljajo postopke in spreminjajo status vloge do končne odločitve o registraciji oziroma dovoljenju. Baza se bo polnila s podatki naravnost iz vloženih elektronskih vlog in kasnejši dodaten prenos podatkov ne bo več potreben. V primeru conalne registracije bo baza vsebovala vse potrebne podatke za vzajemno priznavanje registracij FFS, kar bo poenostavilo in skrajšalo postopek vzajemnega priznavanja. 

 

Vse informacije o PPPAMS in dostop do baze so podrobno razložene na spletnih straneh Komisije in jih lahko preberete na tej povezavi: PPPAMS.

 

Do sedaj je v bazi urejen postopek vlaganja vlog za prvo registracijo FFS, vzajemno priznavanje registracije FFS in  za izdajo dovoljenja za nujne primere v zvezi z varstvom rastlin.

 

Vlagatelje vlog za

1. zonalno registracijo, ki jih bo ocenila RS (prva registracija FFS);

2. vzajemno priznavanje registracij FFS

2. in za izdajo dovoljenja za nujne primere v zvezi z varstvom rastlin v RS,

naprošamo, da  sedaj poleg običajne vloge z vso dokumentacijo, ki jo vložijo na naslov Uprave, vnesejo podatke o vlogi tudi v elektronsko bazo PPPAMS.